időjárás 1°C Taksony 2022. november 29.
logo

Technológiai Parkot hoznak létre Borsodban

KG
2013.07.19. 13:10

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat fejlesztési ügynöksége és a Miskolci Egyetem együttműködési megállapodást kötött Technológiai Park létesítése céljából.

Mengyi Roland, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat elnöke elmondta, hogy a Technológiai Park a következő években fokozatosan épül majd fel Miskolcon, és ebben a folyamatban a megye és az egyetem között létrejött megállapodás a megvalósítás első és legfontosabb lépése. A megállapodást ismertetve Mengyi Roland hangsúlyozta: a fejlesztés során az elsődleges cél, hogy a nemzetközi vállalatok számára vonzó infrastruktúra és gazdasági környezet jöjjön létre, amely elősegíti Borsod-Abaúj-Zemplén megye gazdasági szerkezetének átalakítását és iparának reorganizációját. Fontos cél továbbá az egyetemen felhalmozódott tudás hasznosítása közvetlenül a termelésben.

Patkó Gyula, a Miskolci Egyetem prorektora kiemelte: a Technológia Park az egyetemen, egy hathektáros területen jön majd létre. A betelepülő gyártó vállalatok számíthatnak az egyetem nagy múltú tudásbázisára és a rá épült infrastruktúrára a kutatás-fejlesztés és a gyártás területén egyaránt.

Mengyi Roland szerint a Technológia Park nagymértékben hozzájárul majd ahhoz is, hogy Magyarországon a következő húsz-harminc évben Borsod-Abaúj-Zemplén megye gazdasága növekedjen majd a legnagyobb mértékben, és itt jöjjön létre a legtöbb új munkahely. A Technológiai Park nemcsak Észak-Magyarország, hanem a Munkács–Kassa–Debrecen által határolt európai léptékű régió gazdaságában is kiemelt szerepet játszik majd – tette hozzá a megyei közgyűlés elnöke.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.