Lemondott Töröcskei István

Az Államadósság Kezelő Központ vezérigazgatója eljuttatta lemondását a Nemzetgazdasági Minisztériumba.

mr
2014. 12. 08. 19:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Töröcskei István a többségi tulajdonosa a Széchenyi Kereskedelmi Bank Zrt.-nek, amelynek tevékenységi engedélyét pénteken visszavonta a Magyar Nemzeti Bank, és elrendelte végelszámolását. Az MNB pénteki közleménye szerint a hitelintézet működése nem felelt meg a jogszabályi rendelkezéseknek, további működése veszélyeztette volna az ügyfelek érdekeit, illetve a hitelintézet kötelezettségeinek teljesítését. A bank 49 százalékos tulajdonosa a magyar állam.

„Ami a többségi tulajdonos, Töröcskei István szerepét illeti, az Államadósság Kezelő Központ vezérigazgatójaként biztosította az államadósság-kezelés zavartalanságát, olajozott működését az utóbbi néhány hónapban, évben is, ezért a két kérdés egymástól elválasztva kezelendő. Ezzel együtt Töröcskei István lemondását eljuttatta a minisztériumba, s ennek a kérdésnek a rendezése, a döntés meg fog születni a következő napokban” – mondta az államtitkár.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.