Sokan vásároltak az utolsó vasárnap

Több áruház várakozásait is felülmúlta a forgalom.

MA
2015. 03. 10. 20:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Auchan Magyarország Kft. közölte, hogy március 8-án a társaság áruházaiban országszerte nagyobb forgalmat tapasztaltak, mint egy átlagos vasárnap. A vásárlók közül sokan megkezdték a húsvéti előkészületeket, illetve a tavaszias időjárás beköszöntével nagy érdeklődés mutatkozott a kertészeti, valamint a tavaszi-nyári textilkínálat iránt.

A Tesco előzetes várakozásait is felülmúlta a forgalom – mondta el a Tesco-Global Áruházak Zrt., hozzátéve, hogy az elmúlt vasárnapra meghirdetett akcióikat pozitívan fogadták a vásárlók.

Érezhetően magasabb volt a SPAR áruházainak forgalma is. A társaság arról tájékoztatott, hogy a SPAR Magyarország 392 saját üzemeltetésű áruházzal rendelkezik, ezeken felül nyolc, OMV töltőállomásokon üzemelő SPAR Express áruházat működtet magánkiskereskedő, továbbá kilenc SPAR Partner és tíz SPAR Market áruház üzemel még szintén magán-kiskereskedői kézben, a franchise program keretében. A vasárnapi zárva tartás bevezetésével csak 19 üzlet tud nyitva maradni vasárnaponként.

Az IKEA ugyanakkor azt közölte, hogy nem tapasztalt a szokásostól eltérő forgalmat, sem vásárlószámot vasárnap.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.