Négymilliárdból nyilik új Spar Érden

A mintegy hétezer négyzetméteres létesítményhez mélygarázst és shopterületet is építenek.

MTI
2015. 10. 05. 17:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ország egyik legnagyobb Interspar áruházához mélygarázst, shopterületet, valamint az országban elsőként kültéri fogyasztótérrel megtervezett Spar „to go”-t is kialakítanak, továbbá ötszáz négyzetméteres önkormányzati közösségi tér is épül. A beruházással száz munkahelyet teremt a cég, és további harmincan a shopterület üzleteiben találhatnak munkát.

A beruházásban az úthálózatot is fejlesztik a hipermarket környékén, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. által átépítendő autópálya-csomópont korszerűsítési munkáit a Spar 400 millió forinttal támogatja. Ezzel párhuzamosan az üzletlánc saját beruházásban a környező utakat is megújítja.

Az új áruház fűtéséhez földgáz helyett a kereskedelmi hűtésrendszerből származó hulladékhőt hasznosítják. A parkoláshoz a mélygarázsban 177, szabadtéren 117 helyet alakítanak ki.

Az áruház nyitását legkésőbb 2017 tavaszára tervezik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.