Korrupt vezetőket rúgtak ki a vidékfejlesztési hivatalból

Az MVH korábbi vezetőinek 40-45 százalékától vált meg a szervezet korrupció gyanúja miatt.

MTI
2015. 11. 21. 11:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Leszögezte, a hivatalnál dolgozó 1800 munkatárs tisztességesen végzi a dolgát.

„Nagyon sok ember nagyon sok pénzzel dolgozik a szervezetben, és tudjuk, hogy ahol sok pénz és sok ember fordul meg, ott a korrupció is felüti a fejét”

– fogalmazott, hozzátéve, hogy vezetőként feladata ennek megakadályozása. Elmondta, a személycserék mellett számos féket iktattak a rendszerbe, hogy a visszaélésekre minél gyorsabban fény derüljön. Példaként említette, hogy így bukott ki az a mintegy 127 hamis bizonyítvány és oklevél is, amelyekkel a fiatal gazda pályázatok kapcsán próbáltak jogosulatlanul pénzt szerezni az érintettek.

Gyuricza Csaba arról is beszélt, hogy már gazdabarát működésre álltak át, és idén a közvetlen támogatások keretéből 200 milliárd forintot tudnak eljuttatni a magyar gazdálkodókhoz. Emellett az előző uniós költségvetési ciklus zárásaként további 90-100 milliárd forintot utalhatnak a kedvezményezetteknek a vidékfejlesztési programból – mondta.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.