Mészáros Lőrinc barátjáék befalták a Hunguest Hotelst

A Konzum Nyrt. érdekeltségei megvásárolták a Hunguest Hotels Szállodaipari Zrt.-t.

MTI
2016. 10. 03. 18:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Konzum a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján hétfőn tette közzé, hogy a 90 százalékos tulajdonában álló KZBF Invest Vagyonkezelő Kft. megvásárolta a 12,48 milliárd forint jegyzett tőkéjű Hunguest 32,059 százaléknyi részvénycsomagját a Révai Print Szolgáltató és Kereskedelmi Zrt.-től.

Továbbá a Konzum Nyrt. közvetlen és közvetett módon 30 százalékos tulajdonában álló Konzum Befektetési Alapkezelő Zrt. által kezelt Konzum PE Magántőkealap a tulajdonában álló gazdasági társaságokon keresztül közvetett módon megszerezte a Hunguest részvényeinek 67,896 százalékát.

Közölték azt is, hogy a KZBF Invest Vagyonkezelő Kft. megszerezte az 543 millió forint jegyzett tőkéjű Legatum ’95 Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 40 százalékos üzletrészét.

A haveri összefonódásokról és az eximbankos milliárdokról alábbi cikkünkben olvashat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.