Kizárták a sajtót a Palóc Nagyker tárgyalásáról

Éppen zajlik a korábbi CBA-partner csődegyezségi tárgyalása.

Horváth Attila
2016. 11. 16. 13:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Úgy tűnik, megkezdődik a Palóc Nagyker felszámolása: délelőtt indult a salgótarjáni sportcsarnokban a csődegyezségi tárgyalás, a cég több száz hitelezője jelent meg az eseményen. A Magyar Nemzet munkatársai is szerettek volna részt venni az egyeztetésen, korábban több hitelező és a dolgozókat képviselő szakszervezet is arról tájékoztatott bennünket, nyilvános tárgyalásról van szó. Két biztonsági őr azonban utunkat állta, elmondták, a Palóc Nagyker adta utasításba, hogy ne engedjenek be újságírókat. Csak egy regisztrációs lap kitöltésével – amelyen előre kinyomtatva szerepelt a cégek neve – léphettek be a hitelezők a sportcsarnok termébe.

„Nekünk 4 millió forinttal tartoznak, úgy tudom, ennek 10 százalékát fogják felajánlani, én az 50-et is kevesellném. Azt is hallottam, hogy most csak 3 százalékot fizetnek majd ki, a maradék 7-et akkor, ha kinyithatnak húsz üzletet. Ez esetben két éven belül rendezik ezt az összeget. Ezt az ajánlatot természetesen nem fogadnám el” – mondta lapunknak egy hitelező a folyosón. Egy másik cégvezető 40 százalékról tudott, de szerinte az is nevetségesen kevés.

Más forrásból is hallottuk, annak ellenére, hogy közel száz üzletét bezárta, és 1300 dolgozójának, a hitelezőknek és a beszállítóknak is tartozik, a cég újra akar nyitni körülbelül 20 boltot.

A CBA korábbi franchise-partnere, a salgótarjáni központú társaság több száz hitelezőnek tartozik, leginkább pénzintézeteknek, beszállítóknak és magánszemélyeknek, lapunk úgy tudja, ezek az összegek együttesen meghaladják az 5 milliárd forintot. A mai csődegyezségi tárgyalást a Balassagyarmati Törvényszék rendelte el, a vagyonfelügyelő szerepét pedig a Pro Bonum Gazdaságszervező Kft. tölti be. Hogy mi lesz azokkal a dolgozókkal, akiknek a cég hónapok óta tartozik a fizetésével, egyelőre nem lehet tudni. Amint véget ér a tárgyalás, a hitelezők és a szakszervezet információ alapján számolunk be az eseményekről, a Palóc Nagyker még egyetlen megkeresésünkre sem reagált.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.