Jól ment a Rogán Antalhoz közel álló üzletembereknek

Megnégyszerezte 2015-ös eredményét tavaly Kertész Balázs, a miniszterhez közel álló ügyvéd cége tavaly.

Hava Nikita
2017. 05. 31. 17:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közzétett beszámolók szerint Rogán Antal propagandaminiszter közvetlen köréhez sorolt cégek nem mindegyike tudott Andy Vajnáéhoz hasonló kiemelkedő profitot elérni, de azért tavalyi számaikhoz képest növekedni tudtak. A Rogán-körhöz nagyon szorosan köthető, rejtőzködő belvárosi ügyvéd, Kertész Balázs cége, a Monavis Consulting tavalyi 37 milliós eredményét majdnem 150 milliósra tudta növelni. Időközben a volt üzlettársát is ki tudta vásárolni, aki néhány évvel ezelőtt – ahogy az Index.hu is megírta – a cégnek ajándékozott egy közel 250 négyzetméteres belvárosi lakást. Ezen a helyen heti rendszerességgel találkozott Rogán Antal és a miniszterelnök tanácsadójaként emlegetett Habony Árpád – amint később kiderült: csak kávézni jártak oda.

Kertész Balázs volt feleségének cége, a Mobilsign Kft., amely Rogán Antalnak az elektronikus aláíráshoz kapcsolódó találmányát is hasznosítja, a 2015-ös 302 ezer forintos árbevételét 225 millióra tudta növelni. A cég honlapja szerint ezt a találmányt naponta ezer ember használja, és egyetlen partnerük a Telekom. A miniszter feltalálótársainak, Csík Balázsnak és Lengyel Csabának a tulajdonában álló Hunguard Kft.-nek a 2015-ös egymilliárd forint feletti eredménye a tavalyi évben majdnem 300 millió forinttal csökkent, de Csík és Lengyel még így is majdnem 38 millió forint osztalékot tudtak kivenni. A visszakövethetetlen, máltai többségi tulajdonossal rendelkező Hunguard tavaly óta az egyetlen olyan Magyarországon, amely minden magyar banknak és befektetési vállalkozás informatikai rendszerét auditálhatja.

Rogán Cecília Nakama & Partners Kft.-je a múlt héten publikálta tavalyi éves beszámolóját. Ennek a kiegészítő mellékletében szerepel egy olyan tétel, amely szakértők szerint megfeleltethető a helikopterezésnek. Ha ez így lenne, a Rogán házaspár a 7,7 milliós adózott nyereség ötödét költhette a helikopterezésre. A cég éves bevétele egyébként 51,1 millió forint volt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.