Baranya együttműködne a régiójával

Magyar Nemzet
2019. 02. 21. 16:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Innovatív üzleti fórumot szervezett a Baranya megyei önkormányzat, többek között az építőipar, a gépipar, a mezőgazdaság, az informatikai szektor és az élelmiszeripar területén működő kis- és nagyvállalkozások számára, amelyek így üzleti lehetőségeket térképezhettek fel Boszniában és Horvátországban – közölte a megyei közgyűlés.

– Az elmúlt másfél-két évben megváltoztak a gazdasági körülmények, egyre több szakképzett emberre lenne szükség, ami jelenleg nem áll rendelkezésre, és ez gátolhatja a fejlődést – emelte ki Madaras Zoltán, a Baranya megyei közgyűlés elnöke. Elmondása szerint a megye a vállalkozások támogatásával és a befektetésösztönzéssel tud segíteni, többek között a határoló országokkal kötött helyi együttműködési megállapodásokon keresztül.

– A kormányzati szándékkal összhangban keressük és megtaláljuk azokat a lehetőségeket, amelyek előrelendítik az együttműködést – fogalmazott Madaras Zoltán, hozzátéve, hogy a földrajzi közelséggel együtt sincsenek még kellően kiaknázva a regionális összefonódási lehetőségek.

Mint abban Mladen Andrlic horvát nagykövet és Nevenko Herceg, a Hercegovina-Neretva kanton vezetője is egyetértett, a kezdeményezéstől azt várják, hogy a partner- és testvérvárosi kapcsolatok a diplomácia és a protokoll szintjén túlmutató aktív, gazdaságot mozgató tényezővé váljanak. A fórumon több mint hatvan magyar és külföldi cég, klaszterek, kamarák, egyetemek és meghatározó diplomáciai szereplők vettek részt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.