Nyereséges évet zárt a 4iG

Magyar Nemzet
2019. 04. 05. 12:07
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közzétette IFRS szerinti konszolidált 2018-as jelentését a 4iG Nyrt. a tegnapi piaczárást követően. Az informatikai vállalat az elmúlt három év veszteséges működése után a tavalyi évre nem csak nyereségről, hanem az elmúlt három év legjobb üzleti eredményéről számolt be. Tavaly a fő hatékonysági mutatók pozitívan alakultak a cégnél, ezek közül az eszközmegtérülési ráta és az árbevétel-arányos nyereség egyaránt javultak.

A 4iG 2018-ra ledolgozta korábbi veszteségeit: a csoport értékesítési árbevétele nettó 14 milliárd forint volt, amely után 102 millió forintos nyereség keletkezett. Az árbevétel ugyan csökkenést mutat az előző év azonos időszakához képest, ugyanakkor az üzleti eredményességet mutató EBITDA 842 millió forint volt tavaly, ami 569 millió forinttal haladta meg 2017 négy negyedévének értékét. A növekedés főként a tulajdonosváltást követő szervezeti és működési átalakításoknak, fejlesztéseknek volt köszönhető – húzták alá.

Magyarország egyik legnagyobb, hazai tulajdonban lévő IT-vállalatcsoportja mára az informatikai piac dinamikusan fejlődő szereplőjévé vált. Az igazgatóság várakozásai szerint 2019-ben a cég hatékonysága és jövedelemtermelő képessége jelentősen javul. Ezt megalapozhatja, hogy a 4iG tovább növelheti bevételeit a termelőipar, a gyógyszergyártás, a szolgáltatóipar, valamint a légi közlekedés területén.

Nemrég közölték azt is, hogy nyílt közbeszerzési eljárás eredményeként köthet szerződést a Nemzeti Dohánykereskedelmi (ND) Nonprofit Zrt.-vel a 4iG Nyrt. és a Suaviter Zrt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.