Rekordévet zárt tavaly az Opus Global

Magyar Nemzet
2019. 04. 10. 10:57
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közzétette 2018-as konszolidált éves jelentését az Opus Global Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde honlapján. Eszerint a vállalatcsoport 54,1 milliárd forint működési bevétel mellett 24,8 milliárd forint adózott eredményt ért el, vagyis kiemelkedően zárta az elmúlt évet. A tavalyi tőkeemelésnek köszönhetően a társaság konszolidált saját tőkéje egy év alatt tizennyolcszorosára, 280 milliárd forint fölé nőtt.

Mint közölték, a vállalat piaci és pénzügyi helyzete stabil, s további jelentős növekedési kilátásokkal vág neki a ­2019-es gazdasági évnek, mivel a Konzum Nyrt. június végi beolvadásával az Opus profittermelő képessége és tőkeszerkezete tovább javul. A tőzsdei cég a jelentős árbevétel és profit ellenére negatív üzemi eredményt (EBIT) és EBITDA-t mutatott ki, amely azonban nem fest valós képet a társaság tényleges eredménytermelő képességéről.

A tavaly novemberben értékesített médiaportfólió által generált árbevétel és EBITDA ugyanis már nem szerepelhetett az Opus konszolidált eredménybeszámolójában, míg a tőkeemelés során szerzett, jelentős jövedelemtermelő képességű társaságok – a Mátrai Erőmű, a Mészáros Építőipari Holding leányvállalatai – csak az akvizíciók lezárását követő, december havi teljesítményükkel járultak hozzá a csoport konszolidált eredményéhez.

Az Opus Global Nyrt. kapitalizációja a Konzum Nyrt. beolvadásával elérheti a 350-400 milliárd forintot – olvasható az értéktőzsde oldalán elérhető jelentésben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.