A 100E jelű reptéri buszon utazhatunk először e-jeggyel

Hamarosan élesedik a BKK online jegyrendszere, néhány héten belül használható lesz a mobilappos jegyvásárlás a fővárosi járatokon – jelentette be a Nemzeti Mobilfizetési Zrt.

Magyar Nemzet
2019. 05. 09. 15:48
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hamarosan élesedik a BKK online jegyrendszere, néhány héten belül használható lesz a mobilappos jegyvásárlás a fővárosi járatokon – jelentette be a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. egy tegnapi háttérbeszélgetésen, amelyen kiderült az is, hogy a QR-kódos megoldással működő fejlesztés országszerte minden közlekedési szolgáltatóra kiterjeszthető. ­Június elejére teljesen elkészül a jegyrendszer, a bevezetés időpontját a főváros közli majd.

Az első járat, amelyen a tesztüzem elindul, a 100E jelű reptéri transzferbusz lesz. A jegyvásárlás mobilapplikáción lesz lehetséges, ezért szükség lesz hozzá a Android 5.0-nál vagy iOS 10-esnél nem régebbi mobil operációs rendszerre a működő mobilnetes kapcsolaton túl.

Miután a felhasználó letöltötte a Google Playről vagy az Apple Store-ból az alkalmazást, regisztrálnia kell, majd választhat a megvásárolható termékek közül, illetve ha már korábban vett jegyet, akkor azok közül is kiválaszthatja, melyiket használná. Fizetni bankkártyával vagy előre feltöltött egyenleg terhére lehet.

Az utazáshoz a járműveken, a sofőr és az ajtók mellett található QR-kódot kell beolvasni az applikációval a felszállás előtt vagy közben. Az alkalmazás ezután mozgó animációt játszik le, ami megegyezik a sofőr ellenőrző mobilján látható képpel, ez alapján dönthető el, hogy érvényes-e a jegy.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.