Rekordösszegű juttatások a Szép-kártyán

Magyar Nemzet
2019. 05. 06. 16:55
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Széchenyi-pihenőkártya egyértelmű nyertese a kafetériarendszer átalakításának: az első negyedévben jelentősen nőtt a belföldi turizmus motorját jelentő plasztikkártyákra érkezett juttatások értéke, és egész évben az várható, hogy a feltöltések számottevően meghaladják majd a tavalyit – derül ki az OTP Bank, az MKB Bank és a K&H Bank közléséből.

A távirati irodát úgy tájékoztatták: 70 százalékkal több juttatás érkezett például a legnagyobb kibocsátó, az OTP Szép-kártyáira az első negyedévben, mint egy évvel korábban. A feltöltés összege meghaladta a 42 milliárd forintot, ami rekordot jelent, de markánsan, 30 százalékkal nőttek a felhasználók költései is. A kártya egyre népszerűbb, jelenleg minden harmadik hazai munkavállaló OTP Szép-kártyán kapja béren kívüli juttatását – jelezte a bank, ahol az igénylések száma is rekordot ért el: a kártya bevezetése utáni első teljes év, azaz 2012 óta soha nem igényeltek annyian Szép-kártyát, mint az idén.

Az MKB Banknál összesen 6,1 milliárd forint munkáltatói támogatás érkezett a Szép-kártya-számlákra az első negyedévben, és az eddigi tapasztalatok alapján idén a 2018-as eredményeket jelentősen meghaladó lesz a kártyára beérkező juttatások összege. Mint írták, az áprilisi költés – különös tekintettel a négynapos húsvétra – megközelítheti a kétmilliárd forintot. A K&H Bank pontos számot a negyedéves Szép-kártya forgalmi adatokról üzleti titokra hivatkozva nem közölt. Annyit árultak el, hogy a múlt év azonos időszakához képest nagyjából másfélszeresére nőtt a feltöltött összeg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.