Először díjazták a zöld pénzintézeteket

Munkatársunktól
2019. 06. 04. 9:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A természetben is a fenntarthatóságra, a fenntartható modellre kell törekedni, akárcsak a gazdaság, a társadalom területén – fogalmazott Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke hétfőn Budapesten.

A jegybank elnöke ezt azon az ünnepségen mondta, amelyen első alkalommal vehették át az MNB Zöld pénzügyek díjakat „az ökológiai lábnyom csökkentéséért” legtöbbet tevő hitelintézeti, befektetési és biztosítási intézmények vezetői. A leginkább környezettudatos pénzügyi szolgáltatók egy éven át jogosultak a cím viselésére és a Zöld pénzügyek díj logójának használatára. A számos pályázat közül a meghirdetett kategóriákban az OTP Bank, a K&H Bank, a KÖBE, a Vertis, valamint a Gránit Bank bizonyult a legjobbnak.

A díjátadó rendezvényen a távirati iroda tudósítása szerint Matolcsy György kiemelte: az MNB fontos célkitűzésének tekinti a hosszú távú fenntartható gazdasági növekedés elősegítését. Hangsúlyozta, hogy az ökológia fenntarthatósága Magyarország versenyképességének egyik kulcseleme, amelyhez zöld közgazdasági gondolkodásra és megfelelő pénzügyi termékekre is szükség van.

A K&H lapunkkal azt közölte: az elismerést annak köszönhetően kapta meg, hogy saját ökológiai lábnyomának csökkentése mellett a technológiai lehetőségeket kiaknázva olyan digitális szolgáltatásokat vezet be, amelyekkel 2020-ra megvalósulhat a teljes mértékben papírmentes pénzügyi tranzakciók és bankfiókok működtetése.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.