Megszűnt a tartósan vízhiányos időszak

Megszűnt az ország egész területén a tartósan vízhiányos időszak, a belügyminiszter az időszak végét a pénteki napban jelölte meg a legfrissebb Hivatalos Értesítőben megjelent közlemény szerint.

Forrás: MTI2019. 06. 07. 17:27
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A belügyminiszter a mezőgazdasági művelésre használt talaj vízháztartási adatai és a hidrometeorológiai előrejelzések figyelembevételével állapította meg a tartósan vízhiányos időszak végét.

Az Agrárminisztérium (AM) kezdeményezésére a vízgazdálkodásért felelős belügyminiszter a rendkívüli szárazság miatt április1-jével hirdette meg a tartósan vízhiányos időszakot.

A tartósan vízhiányos időszakban a gazdálkodóknak nem kell vízkészlet-járulékot fizetniük az öntözésre, halgazdálkodásra és rizstermelésre használt víz mennyisége után.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.