Következő mérkőzések
Albánia
21:002024. június 24.
Spanyolország
Horvátország
21:002024. június 24.
Olaszország

Visszakerülnek az otthonok az ügyfelekhez

Magyar Nemzet
2019. 06. 05. 9:11
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mintegy 32 500 érintett ügyfélből csaknem 31 ezren jeleztek vissza a Nemzeti Eszközkezelő (NET) Zrt.-nek a korábbi otthonuk visszavásárlásának szándékával. Az állam által biztosított rendkívül kedvezményes feltételekkel 27 500 család kívánja megvenni azt az ingatlant, melyet korábban a bankok elvettek – ismertette a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter kommunikációs főosztálya.

Így tízből kilenc egykor bajba jutott devizahiteles jut ismét tulajdonjoghoz. Az ügyfelek 69 százaléka részletekben, míg húsz százaléka egy összegben rendezi a számlát. Az érintettek 11 százaléka nem él a lehetőséggel, nekik továbbra is biztosított a kedvező bérleti rendszer.

A kormány 2010 után számos intézkedést hozott (forintosítás, árfolyamgát, végtörlesztés, banki elszámoltatás, magáncsőd intézménye), amelyekkel több mint egymillió család otthonát mentették meg. A NET-program egyike volt a segítségeknek, mellyel 154 ezer ember menekült meg úgy a többmilliós hiteltartozástól, hogy továbbra is az otthonában maradhatott.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.