Érkezik az e-jegy a helyközi járatokra is

Magyar Nemzet
2019. 07. 26. 8:42
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elektronikus jegyértékesítés indulhat a jövő év végétől a helyközi közösségi járatokon, miután a 4iG Nyrt. és a ­T-Systems Magyarország Zrt. konzorciuma nyerte a KTI Közlekedéstudományi Intézet által Helyközi közösségi közlekedési információs rendszer kivitelezésére kiírt pályázatot. A 4iG közlése szerint a rendszer nettó 11,15 milliárd forintba kerül, amit a Budapesti Értéktőzsde honlapján publikált.

A szolgáltatás bevezetésétől a fenntartók a közösségi személyszállítás hatékonyabb és átláthatóbb üzemeltetését várják. A projektben összehangolják a MÁV és a Volán helyközi közösségi járatait és jegyértékesítési rendszerét. A szolgáltatás része lesz a valós idejű, interneten és mobiltelefonon is elérhető utastájékoztatás is.

A helyközi közösségi közlekedés digitalizációját a közlekedéstudományi intézet felügyeli és koordinálja. A konzorcium alakítja ki az egységes jegyértékesítési rendszert, valamint beszerzi és kiépíti az ahhoz szükséges központi és háttér-infrastruktúrarendszert.

Az informatikai vállalatok feladata továbbá a fődiszpécseri és forgalomirányító rendszer, valamint az ügyfélszolgálati és utastájékoztató központ kialakítása, huszonöt érintőképernyős és vandálbiztos kültéri jegykiadó automata rendszerbe állítása. Emellett ötezer autóbuszt szerelnek fel jegykiadó és jegyellenőrzési funkcióval rendelkező fedélzeti számítógéppel.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.