Stratégiai partnerség az energetikában

Hosszú távú együttműködésre készül a Tigáz Zrt. eddigi és új résztulajdonosa, vagyis a MET és az Opus Global Befektetési Alapkezelő Zrt. kezelésében álló Status Energy.

Magyar Nemzet
2019. 07. 21. 6:45
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hosszú távú együttműködésre készül a Tigáz Zrt. eddigi és új résztulajdonosa, vagyis a MET és az Opus Global Befektetési Alapkezelő Zrt. kezelésében álló Status Energy, mivel mindketten hasonlóan látják a fejlesztési irányokat, elképzeléseiket pedig már a stratégiai partnerségi megállapodás előtt egyeztették – derül ki a tulajdonosok képviselőivel készített interjúból, amely a tegnapi Világgazdaságban jelent meg.

Az iparági szereplők és a befektetők eleve hosszú távra terveznek, igazodva a jogszabályi-piaci környezethez és az infrastruktúrához – fejtette ki az Opus Global Nyrt. energetikai divíziójának vezetője, a Tigáz új igazgatósági tagja. Baji Csaba úgy látja, hogy a tulajdonszerzés számos ponton kapcsolódik az Opus energetikai portfóliójához. Várakozása szerint a befektetés erősíti a Tigáz finanszírozási pozíció­ját és hozzájárul a szükséges fejlesztésekhez. A tervek fenntarthatóságot is figyelembe veszik, így a Tigáz környezettudatos gazdálkodással válhat a térség fejlődésének motorjává – tette hozzá. Az Opus képviselője közölte: továbbra is vizsgálják az üzleti lehetőségeket az energetikában, mivel abban jelentős növekedési lehetőséget látnak. Nyitottak a szelektív akvizíciókra és egyéb együttműködésre is.

Lehőcz Balázs, a Tigáz Zrt. vezérigazgatója, a MET eszköz- és infrastruktúra-üzletágának vezetője arra számít, hogy az együttműködés hosszú távú stabilitást eredményez és megosztja a kockázatokat. Tapasztalataik szerint erős és megbízható partnerek részvételével biztosítható a növekedési stratégiához szükséges eszközök beszerzése. A Tigáz vezetője közölte, hogy a vállalat a következő években egymás után vezethet be ügyfélbarát megoldásokat, és folytatja a hatékonyságot javító intézkedéseket. Lehőcz Balázs szerint a tulajdonos MET továbbra is ezt a térséget tekinti célnak, de Dél-Európában is terjeszkedhet. A szakmai vezetést a jelenlegi menedzsment végzi a jövőben is, Kiss Csaba üzletvezetési és stratégiai vezérigazgató-helyettessel kibővülve.

A Status Energy Magántőkealap kedden jelentette be, hogy leányvállalata, a Status Energy Kft. tőkeemeléssel szerzett az MS Energy Holding AG-ban ötvenszázalékos közvetlen részesedést, amelynek révén ötvenszázalékos közvetett tulajdonrészhez jut a Tigáz Zrt.-ben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.