Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Újabb bankoknál van babaváró támogatás

Újabb bankok jelezték a távirati irodának, hogy részt vesznek a babaváró hitel nyújtásában, és elkezdték az igények felmérését.

Magyar Nemzet
2019. 07. 04. 5:45
Az idén több ezer ügyfelet várnak a pénzintézetek Forrás: 123RF
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb bankok jelezték a távirati irodának, hogy részt vesznek a babaváró hitel nyújtásában, és elkezdték az igények felmérését.

A K&H Bank becslése szerint az első három hónapban 300–1000 igénylés érkezhet be, és évente körülbelül 10-20 milliárd forint összegben folyósíthat majd babaváró hitelt a bank.

Az átlagos hitelösszeg a pénzintézet várakozásai alapján nyolcmillió forint körül lesz. A K&H szerint az ügyfelek körülbelül harmada a meglévő lakáshitele vagy személyi kölcsöne kiváltására fordítja majd a hitelt, illetve a lakáskölcsönök iránt is megugorhat a kereslet, hiszen a tízmillió forint sok esetben nem fedezi a megvásárolni kívánt lakás vételárát.

Az idén több ezer ügyfelet várnak a pénzintézetek
Fotó: 123RF

A Takarék-csoportnál 2022 ­végéig nagyjából hatvanmilliárd forint babaváró hitel kihelyezésével számolnak, az indulást követő hónapokban jelentős számban várják az igényléseket átlagosan hatmillió forint összegben. Várakozásaik szerint sok ügyfél fogja igényelni a maximális tízmillió forintos hitelösszeget.

A Raiffeisen Bank jelezte: több száz érdeklődő előzetes bírálatát végezték el idáig, ezekből több igénylést már be is fogadtak, ezek jelentős részénél még a szükséges igazolások leadására várnak. Várakozásaik szerint az első hitelek folyósítását a jövő héten kezdik majd. Az átlagosan igényelt hitelösszeg a mostani adataik alapján közelít a maximális tízmillió forintos hitelösszeghez. Év végéig több ezer ügyletre számítanak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.