A beruházások második negyedévi alakulásáról közli jelentését a KSH

A beruházások második negyedévi alakulásáról közli jelentését ma a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Forrás: MTI2019. 08. 29. 7:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az első negyedévben 26,4 százalékkal nőttek a beruházások a tavalyi 17,0 százalékos emelkedés után. A beruházások erős élénkülését elsősorban a vállalkozások fejlesztései eredményezték, a feldolgozóipar kapacitásnövelést célzó beruházásai 32,6 százalékkal nőttek, ami jelentős élénkülés a tavalyi 6,3 százalékos és a negyedik negyedévi 18,5 százalék után.

A fejlesztések több mint felét megvalósító, legalább 50 főt foglalkoztató vállalkozások körében 38,0 százalékkal nőttek a beruházások, a tavalyi 8,8 százalékot követően, míg a költségvetésben 27,3 százalékra lassult a növekedés a tavalyi 30,9 százalékról, amiben a tavaly év eleji 62,8 százalékos növekedést mutató magas bázis is szerepet játszott.

A gép- és berendezés beruházások 20,5, az építési beruházások 32,4 százalékkal növekedtek, szintén jelentős gyorsulással a tavalyi 11,4, illetve 22,2 százalékos mértékhez képest.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.