Beruházások indulnak Mezőhegyesen

Megújítják a lótenyésztésre használt majorépületeket, a központi ménesudvarban található, még fel nem újított ingatlanokat, és ősszel indul a műemlék Hamvay-fogadó rekonstrukciója is.

Magyar Nemzet
2019. 08. 11. 8:48
null
Mezőhegyes, 2012. július 18. Lovak figyelnek a Mezőhegyesi Állami Ménes Lótenyésztő és Értékesítő Kft. 48-as elnevezésű ménesénél, Mezőhegyes határában. Az 1784-ben alapított Mezőhegyesi Állami Ménesbirtok központi ménesudvarában és két külterületi ménesében több mint 300 lovat tartanak és nevelnek, amelyek a Nóniusz, a Magyar Sportló és csekély számban az ügető fajtákból tevődnek össze. A Mezőhegyesi Állami Ménesbirtok az UNESCO Világörökségi Listájának magyar várományosai közt szerepel, amelyből a Világörökség Magyar Nemzeti Bizottsága terjeszti fel a jelölteket a nemzetközi cím elnyerésére. MTI Fotó: Rosta Tibor Fotó: MTI Fotó: Rosta Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A már most futó és a tervezett beruházások fedezetére 3,8 milliárd forintos tőkeemelést kapott a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. a tulajdonos magyar államtól – közölte a cég beruházási és fejlesztési vezérigazgató-helyettese.

Turbucz Péter elmondta, hogy az állam összesen nyolcmilliárd forintos tőkeemelést hajt végre a cégben, ennek első lépése volt a mostani részlet. A tőkeemelést indokolja, hogy tangazdaság június 28-án visszavásárolta a vetőmagüzemét a Limagrain Hungary Kft.-től 26,5 millió eurós vételárért saját tőkéből, ezt a forrást pótolják.

Fotó: MTI Fotó: Rosta Tibor

A közeljövőben megújítják a lótenyésztésre használt majorépületeket, a központi ménesudvarban található, még fel nem újított ingatlanokat, és ősszel indul a műemlék Hamvay-fogadó rekonstrukciója, amelyben irodákat, interaktív kiállítóteret és kávézót alakítanak ki.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.