Jelentősen nőtt az Erste eredménye

Magyar Nemzet
2019. 08. 06. 7:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Erste Bank Hungary adózás előtti eredménye 22,3 százalékkal, 28,3 milliárd forintra nőtt az idei első hat hónapban az egy évvel korábbihoz képest – mondta a távirati iroda közlése szerint Jelasity Radován, az Erste Bank elnök-vezérigazgatója.

Kiemelte: a hatékonyság tovább javult, a pénzintézet működési bevételei több mint 12 százalékkal nőttek, a működési kiadások viszont alig valamivel több mint négy százalékkal emelkedtek.

Az Erste Banknál az idei első fél év végén az ügyfélhitelek állománya 1377,4 milliárd forintot tett ki, több mint 13 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. Ezen belül a lakossági területen az új hitelek állománya kilenc százalékkal nőtt, a vállalati hitelállomány pedig csaknem a negyedével emelkedett.

Jelasity Radován arról is szólt, hogy a nem teljesítő vállalati hitelek aránya nem éri el az egy százalékot sem. A bank teljes ügyfélhitel-állományában a nem teljesítő hitelek rátája egy év alatt 4,3 százalékról 2,9 százalékra csökkent az idei első fél év végére.

Harmati László, a pénzintézet lakossági területért felelős vezérigazgató-helyettese közölte: a fogyasztási típusú kölcsönöknél az új kihelyezések 20 százalékkal haladták meg a tavalyi első fél évit, míg az állomány 25 százalékkal nőtt egy év alatt.

Kiugró eredményeket ért el az Erste Bank mikrovállalati üzletága is, az új kihelyezések 65 százalékkal bővültek, az állomány 81 százalékkal nőtt a tavaly június végihez képest.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.