Drágább lehet a kedvezményes utazás

Még mindig sokan bedőlnek a csábítóan megfogalmazott utazási ajánlatoknak, amelyek azonban nemritkán az apró betűs részben elrejtett költségeket is tartalmaznak.

2019. 10. 21. 7:34
null
Nem árt ellenőrizni a csomagban kínált szolgáltatásokat Fotó: Kallos Bea Forrás: MTI/Kallos Bea
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ugyan idén a hét közepére esik az október 23-i nemzeti ünnep, a napsütéses késő őszi időjárásban mégis sokan döntenek úgy, hogy – meghosszabbítva a hétvégét – elutaznak pihenni, esetleg a következő heti iskolai őszi szünet idejére kedvezményesnek feltüntetett belföldi szálláslehetőséget választanak, jellemzően egyénileg, az internetes szállásfoglaló oldalakon keresztül.

A Tudatos Vásárlók Egyesülete arra hívja fel az útra készülők figyelmét, hogy a kedvezményes szállásfoglalásra jogosító voucherek esetén a kínált csomag tartalmát és eredeti árát érdemes a vásárlás vagy foglalás előtt tételenként ellenőrizni.

Nem árt ellenőrizni a csomagban kínált szolgáltatásokat
Fotó: MTI/Kallos Bea

Még mindig sokan bedőlnek ugyanis a csábítóan megfogalmazott utazási ajánlatoknak, amelyek azonban nemritkán az apró betűs részben elrejtett költségeket is tartalmaznak, melyeket helyben kell kifizetnie a gyanútlan turistának – így viszont már nem biztos, hogy a távozáskor fizetendő végösszeg is annyira kedvezményes lesz, ahogy az elsőre látszott.

A szállodák saját honlapján ezért érdemes megnézni, hogy a kínált csomag árengedmény nélkül mennyibe kerülne, esetleg hogy közvetlenül a szolgáltatónál foglalható-e szoba hasonló feltételekkel – tanácsolják a szakértők. Kiemelik: ha gond merül fel a helyszínen, például nem azt a lakosztályt adták, amit választottunk, azt rögtön jelezni kell a szállodában, a problémáról jegyzőkönyvet kell felvenni, amely alapján az online szállásfoglaló portálnak és a szolgáltatónak is intézkednie kell.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.