Védelem a NET-program családjainak

A kormány a parlamentnek minap benyújtott törvénymódosítással további segítséget nyújt az otthonteremtésben, és védelmet biztosít a NET-programban részt vevő családoknak.

Magyar Nemzet
2019. 10. 17. 7:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormány a parlamentnek minap benyújtott törvénymódosítással további segítséget nyújt az otthonteremtésben, és védelmet biztosít a NET-programban részt vevő családoknak – közölte a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter hivatala.

A programmal 150 ezer ember menekült meg a többmilliós hiteltartozástól, a kormány lehetővé tette nekik, hogy rendkívül kedvező feltételek mellett visszakapják a bankok által korábban elvett otthonaikat – közölte az MTI.

A NET-program ügyfelei tavasszal nyilatkozhattak arról, hogy újra tulajdonosává kívánnak válni korábbi ingatlanuknak. A mintegy 32 és fél ezer családból 31 900, vagyis 98 százalékuk jelzett vissza.

Az állam által biztosított kedvezményes visszavásárlási feltételeknek köszönhetően közülük közel 28 és fél ezer család egy összegben vagy részletfizetés útján vissza kívánja vásárolni korábban elvett otthonát. A most benyújtott törvénymódosítás lehetőséget biztosít arra, hogy akik nem küldtek határidőn belül visszajelzést a felajánlásra, újra nyilatkozatot tegyenek. Ez a teljes ügyfélkör két százalékát, mintegy 650 családot érint.

A törvényjavaslat jelentős segítséget nyújt azoknak, akik kedvezményes részletvásárlás útján válnak az ingatlan tulajdonosává, ugyanakkor fennáll a végrehajtás kockázata.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.