Északkelet-Magyarországra érkezik egy autóalkatrészeket gyártó fontos japán vállalat

Északkelet-Magyarországra érkezik egy autóalkatrészeket gyártó fontos japán vállalat – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az MTI-nek telefonon adott nyilatkozatában Tokióból, ahol szerdán írta alá az erről szóló megállapodást.

Forrás: MTI2019. 11. 06. 15:40
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 13 milliárd forintos autóipari beruházással a cég mintegy 300 új munkahelyet hoz létre Magyarország északkeleti részén – mondta a miniszter, hozzátéve: a beruházás részleteiről az elkövetkező hetekben közölnek részleteket.

Japán a legnagyobb ázsiai beruházó Magyarországon, egyúttal pedig az ország harmadik legjelentősebb kereskedelmi partnere Ázsiában. Az ország világszinten a legnagyobb felvevő piaca a magyar élelmiszeripari termékeknek, elsősorban a sertés- és baromfihúsnak. Az elmúlt időszakban azonban részben a madárinfluenza, illetve a sertéspestisjárvány miatt komoly importkorlátozásokat vezettek be Japánban – közölte.

Ezek a globális problémák a magyar mezőgazdaságot és élelmiszeripart is rendkívül hátrányosan érintették – tette hozzá.

Szijjártó Péter az Etoh Taku japán mezőgazdasági, erdészeti és halászati miniszterrel folytatott találkozóról elmondta: részben a regionalizáció elvét alkalmazva, részben pedig elismerve azt, hogy Magyarországon az afrikai sertéspestis eddig csupán vaddisznók esetében jelentkezett, hamarosan megoldást találhatnak arra, hogy a magyar sertéshús visszatérhessen a japán piacra.

A magyar külgazdasági és külügyminiszter találkozott Hagiuda Koicsi oktatási, kulturális, sport, tudományos és technológiai miniszterrel is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.