Feltörekvő cégek a Web Summiton

Öt kiemelkedő magyar startup mutatkozhatott be a hetvenezer látogatót vonzó lisszaboni Web Summiton. A szervező Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány vezetője lapunknak elmondta, hogy a portugál főváros kiemelten fontos hely, itt két év alatt négy delegációban húsz hazai startup léphetett a nyilvánosság elé a támogatásukkal.

Magyar Nemzet
2019. 11. 07. 12:42
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ebben az évben öt kiemelkedő magyar startup kap bemutatkozási lehetőséget a Web Summiton, a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) standján. A résztvevőket a 10. Be Smart startup verseny keretében választották ki Budapesten. A Casp – Computer Assisted Super Pipeline geotermikus erőművek hatékonyabb működését szolgáló vezérlést fejleszt. A Family Finances pénzintézeteknek fejleszt applikációkat és szolgáltatásokat, amelyek különös figyelmet fordítanak a Z generáció­ra.

A PénTech Solutions online, automatizált megoldást készített a fakto­ringra, amely elsősorban a kis- és középvállalkozások likviditását javíthatja. A Sineko fejleszti a Graid nevű, strukturált radiológiai leletezést támogató szoftvert, amely a határokon átnyúló orvosi kommunikációt segíti. A Winedata komplex online szőlészeti termelést támogató megoldás, amely segít javítani a szőlő minőségét és hatékonyabbá tenni a termelést. A startupok nem csupán a magyar közösségi standon láthatók, hanem a kiemelt vállalkozásoknak fenntartott, úgynevezett Alpha szekcióban egy-egy napra saját standon is bemutathatják fejlesztéseiket, találkozhatnak a potenciális üzletfelekkel és befektetőkkel, többen pedig előadhatnak a konferencián – mondta el lapunk kérdésére Szalai Piroska, a BVK kuratóriumi elnöke. A Be Smart-nyertesekkel a hazai közönség is találkozhat, november 28-án a Startupok éjszakáján a Bálna Budapestben.

A Winedata segít javítani a szőlő minőségét
Fotó: Havran Zoltán

Az elnök szerint a magyar startupok munkája nyomán hazánk már felkerült a világ startup-térképére. Bizonyítja ezt az is, hogy a múlt évben Budapest elnyerte a Startup Euro­pe díjat, valamint idén tavasszal brit elemzők szerint Európában a startupok számára legjobb város lett. A mostani a 41. startup delegáció az elmúlt öt évben a BVK szervezésé­ben, amelyek során 175 magyar startup mutatkozhatott be a világ legnagyobb innovációs eseményein 12 ország 19 városában. Lisszabon kiemelten fontos hely, itt két év alatt négy delegációban húsz startup kezdhetett üzleti kapcsolatépítésbe a támogatásukkal.

A 2019. évi Web Summitra, Európa legnagyobb webtechnológiai fesztiváljára, amely hétfőtől csütörtökig tart, 163 országból 70 469 vendég regisztrált, 22 színpadon több mint 1200 előadót hallgathatnak meg. Az eseményen 1800 startup, 1500 befektető és mintegy 2500 újságíró is részt vesz.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.