Hiányolják a BKV dolgozói az év végi bértárgyalásokat

A szakszervezet elnöke szerint az sem biztató, hogy a bértárgyalások elmaradása miatt csalódott legtapasztaltabb járművezetőktől is egyre többször hallani: odébbállnak, ha nem lesz emelés.

Nagy
2019. 12. 31. 14:05
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hiába az év vége, még el sem kezdődtek az egyeztetések a jövő évi bérekről a BKV-nál, de több nagyvárosi közlekedési cégnél is hiányolják a tárgyalásokat a munkavállalók. Az eddig példa nélküli jelenség leginkább azokat az önkormányzatokat érinti, ahol váltás történt ősszel, és emiatt a cégek vezetésében is személycserékre került sor – közölte az ágazatban jelen lévő Egységes Közlekedési Dolgozók szakszervezete.

– Nem fordult még elő ezeknél a cégeknél, hogy az év utolsó napjaira még szóba sem került a bérrendezés. A bértárgyalások elmaradása ­miatt pedig egyre nagyobb a feszültség a munkavállalók körében. Kockázatos éppen azokkal a dolgozókkal így bánni, akik naponta utasok ezreinek a biztonságáért, sőt életéért felelnek – figyelmeztetett Naszályi Gábor. A szakszervezet elnöke szerint az sem biztató, hogy a bértárgyalások elmaradása miatt csalódott legtapasztaltabb járművezetőktől is egyre többször hallani: odébbállnak, ha nem lesz emelés.

Naszályi szerint a BKV most olyan, mintha nem is lenne vezetője: a képviselet többször is felszólította Bolla Tibor vezérigazgatót a tárgyalások megkezdésére annak érdekében, hogy az emberek a jövő év elejétől már a megemelt bérüket kaphassák. Erre azonban nem érkezett válasz.

Korábban írtuk: az állami közszolgáltató vállalatoknál sincs még megállapodás a bérekről, a tárgyalások ugyanakkor a tervek szerint folytatódnak a 2020-as minimálbérek kihirdetését követően.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.