Ötezren a korcsolyaünnepen (X)

Advent harmadik vasárnapján, december 15-én tartották az idei tél legnagyobb korcsolyaünnepét, amelyen több mint ötezren siklottak a jégen egyszerre, országszerte. Az MVM Zrt. Jégkaland fantázianevű, ingyenes rendezvényén hét magyar városban csúszkálhattak a vendégek. A legtöbb energiát Budapest városa adta bele a téli mozgásba.

2019. 12. 17. 14:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elsősorban a közösségi élmény és a jó hangulat vonzza a szabadidős korcsolyázókat a jégre – az MVM Jégkaland kutatása szerint -, ezért nem is lehet véletlen, hogy az idei tél legnagyobb korcsolyás rendezvénye, az országban hét helyszínen megtartott, ingyenes MVM Jégkaland is nagy sikerrel zárult: összesen több mint ötezren siklottak a jégen a nap folyamán.

Az MVM Jégkaland állomásain az önfeledt jeges élmények mellett kézműves foglalkozások, az MVM Minilabor fizikai kísérletei, valamint karácsonyi arcfestés és korcsolyaoktatás is várta az érdeklődőket. A kicsik és a nagyok az esemény kabalaállatától, Edgártól, a pingvintől ismerhették meg az energiatermelés alapjait és tudhattak meg érdekességeket az energiatakarékosságról. A Budapesten, Jászberényben, Szegeden, Nyíregyházán, Zalaegerszegen, Pécsett és Békéscsabán megrendezett Jégkalandok közül a fővárosi eseményen vettek részt a legtöbben. A rendezvényen korcsolyázók egy applikáció segítségével mérhették a mozgásukból származó energiát, amelyért cserébe ajándékokat vehettek át. Az alkalmazás összesítette az országszerte korcsolyázóknál mért energiát, a végösszeg pedig egy átlagos család több mint kéthavi áramfelhasználásának megfelelő mennyiség, 402 kilowattóra volt.

A jégpályák már országszerte megnyíltak és a tél folyamán a természetes vizeink is befagyhatnak annyira, hogy biztonságosan lehessen rajtuk korcsolyázni. Ez a sport a magyarok kedvence télen az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. megbízásából készült kutatás eredményei szerint.

Ám a korcsolyaünnepre azokat is várták, akik csak szeretnének megtanulni korcsolyázni, hiszen a válaszadók több mint negyede azért nem próbálja ki ezt a mozgásformát, mert nem tanult meg magabiztosan a jégen siklani, százból hárman pedig a félelemre hivatkoztak. Ugyanakkor a rendszeresen korcsolyázóknak több mint fele kisgyermekként tanulta meg ezt a sportot, közel negyedük pedig kamaszként. Ugyan minden ötödik válaszadó saját maga, egyedül tapasztalta ki a jégen siklás sajátosságait, a rendszeresen jégen siklók közel harmada a szüleitől, családtagjaitól, barátaitól, mintegy tizedük pedig a párjától tanult meg korcsolyázni. Ez is rámutat arra, hogy igazi közösségi élmény ez a jeges sport.

A Jégkaland rendezvényein éppen ezért családokkal, batárokkal, párokkal teltek meg a pályák, és megszerették azok is ezt a sportot, akik életükben először húztak fel korcsolyacipőt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.