A cégek nagy része okosan használja fel a támogatást

Magyar Nemzet
2020. 02. 13. 14:33
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vissza nem térítendő pályázati támogatások pozitív hatással lesznek a vállalkozásra – véli a Via Credit felméré­sében megkérdezett kis- és közepes vállalkozások közel 80 százaléka. A pályázati tanácsadó elemzéséből kiderül: az érintett cégek 62 százaléka mondta azt, hogy már érezhetően segítette őket a támogatás, 22 százaléka pedig reménykedik abban, hogy nyerés esetén sikerül új terméket fejleszteni vagy új ­piacokat meghódítani.

A vállalkozások tisztában vannak azzal, hogy a költségek optimalizálása és a hatékonyságnövelés nélkül versenyképtelenné válnának. Költségcsökkentések terén a legtöbb esetben a működési költségeket, ezen belül a rezsi- és bérköltségeket említették. Egyértel­műen jellemző az, hogy a kkv-szektorban is évenként felülvizsgálják a dolgozók bérét, és a hozott teljesítményhez mérten fejlesztik azt. A vállalkozások több mint kétharmada 2020-ban létszámbővítést is tervez, és a válaszadók kevesebb, mint negyede említette, hogy elbocsátásokat tervez.

A legfőbb problémák között többször megjelenik a szakemberhiány, az elvárt bérek túl magas szintje, a termék piaci bevezetésének elhúzódása, a túlzott adminisztráció és a technológiai lemaradás.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.