Milliárdokból zöldülhetnek a kisebb cégek

Magyar Nemzet
2020. 02. 26. 9:09
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Négymilliárd forint értékben jelennek meg hamarosan zöldgazdaság-fejlesztési pályázatok – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára kedden Székesfehérváron. György László hangsúlyozta: a zöldgazdaság-fejlesztési pályázattal a megújuló energia és az energiahatékonyság területén kapacitásfejlesztő vállalkozásokat segítik majd.

A jelenleg kis- és középvállalkozások energetikai és energiahatékonysági programjára – amely azt szolgálja, hogy a cégek 20-30 százalékkal csökkentsék rezsijüket – 32 milliárd forintos keret áll rendelkezésre. A négymilliárd forintos zöldgazdaság-fejlesztési program azt szolgálja, hogy ezt az igényt kiszolgáló kapacitások jöjjenek létre országon belül – tette hozzá.

Arra pedig, hogy a vállalatok robotizáljanak, automatizáljanak, átszervezzék folyamataikat és menedzsmentjüket a hatékonyság növelése érdekében, több mint 40 milliárd forint áll rendelkezésre. A tavaly indult Magyar multi programmal kapcsolatban az államtitkár elmondta: éves szinten 10-12 milliárd forint értékben támogatja a kormány nagyjából félszáz magyar vállalkozás fejlesztését.

A programban olyan társaságokat keresnek, amelyek az elmúlt években bizonyították, hogy nagy növekedésre képesek, vagyis három egymást követő évben legalább évi 20 százalékkal növekedtek vagy exportjukat éves átlagban 50 százalékkal növelték. Ezek a vállalkozások lesznek évtizedes távlatban azok a cégek, amelyek Magyarországon a tartós gazdasági fejlődés alapját biztosíthatják, mert a „jövő magyar, high-tech és zöld” lesz – fogalmazott György László.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.