időjárás 4°C Zalán 2023. március 30.
logo

Fizetési haladékot kapnak a fővárosi mikrovállalkozások

Forrás: MTI
2020.03.31. 18:44

A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) a koronavírus járvány mikrovállalkozásokat érintő hatásának enyhítése érdekében valamennyi, a Budapest Mikrohitel Programban fennálló tartozással rendelkező ügyfele számára 2020. december 31-ig fizetési haladékot biztosít március 18-tól – közölte a BVK az MTI-vel kedden.

Hangsúlyozták, hogy a BVK elkötelezett a fővárosi mikrovállalkozások támogatása iránt. Ennek részét képezi fizetőképességük fenntartásának elősegítése a kormány koronavírus-járvány nemzetgazdaságot és az állampolgárokat érintő hatásának enyhítése érdekében kihirdetett rendeleteivel konform módon. A fizetési haladék időtartamában a kölcsönszerződés szerint esedékes tőke- és kamatfizetési kötelezettségek – a törlesztőrészlet megfizetésének hiányában – nem válnak esedékessé.

Amennyiben a hitelfelvevő a fizetési haladék időtartama alatt mégis teljesít törlesztést, úgy azt az eredeti, kölcsönszerződés szerinti rendelkezéseknek megfelelően számolják el – írták.

Közölték: a fizetési haladék időtartamát követően a tartozás a kölcsönt felvevő döntése alapján a kölcsönszerződés eredeti futamidején belül, az eredetinél magasabb törlesztőrészletekkel, vagy pedig a szerződésben szereplővel azonos összegű törlesztőrészletek fizetésével, a kölcsönszerződés futamidejének szükséges mértékű meghosszabbításával is törleszthető.

A fizetési haladék kezdetekor már fennálló lejárt tartozásokat a fizetési haladék időtartamának lejártát követő 30 napon belül kell megfizetni – közölte a közalapítvány.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.