Kevés biztosító vállalja az állástalanság kockázatát

Nem lepték el a hazai biztosítási piacot a munkahely elvesztésére, így a jövedelemkiesés pótlására alkalmas konstrukciók. A nagy társaságok közül mindössze egy kínál ilyen jellegű biztosítást, többségük szerint egyelőre a lakosság részéről sem ugrott meg az érdeklődés.

Magyar Nemzet
2020. 04. 12. 19:51
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyelőre nem tapasztalja a hazai biztosítók többsége, hogy megnőtt volna a lakossági igény a munkahelyek elvesztése miatt elszenvedett jövedelemkiesés pótlására alkalmas biztosítások iránt – derül ki a Portfolio.hu biztosítóktól kapott válaszai alapján készített elemzéséből. Az Aegon, az NN és a Posta Biztosító arról tájékoztatta a portált, hogy nincs ilyen biztosítási termékük. Rajtuk kívül a legtöbb szereplő jellemzően kiegészítő fedezetként nyújtja a jövedelempótló konstrukciót. Elsősorban hitelfedezeti, törlesztési biztosítással rendelkeznek, amelyeket banki partnerükkel közösen, hitelfelvételhez kapcsolódóan értékesítenek, de jellemzően hitelfelvételt követően is megköthetők.

Önálló, munkanélküliségre szóló csoportos biztosítás egyedül a Groupamánál érhető el a Portfolio összegzése szerint. A Groupama tapasztalatai szerint március első felében jelentősen nőtt a konstrukció értékesítése. Munkanélküliség esetén a várakozási idő kilencven napos, addig nem fizet a termék. A kárszolgáltatás igénybevételéhez járvány idején is szükséges a munkaügyi hivatali regisztráció, tehát hivatalosan munkanélküliként kell nyilvántartani a folyósításhoz a kedvezményezettet. A regisztrációt követően egy hónap múlva állapítható meg a jogosultság. A biztosítónál azzal számolnak, hogy megnövekszik ugyan a kárkifizetésük, de nem tervezik megszüntetni a konstrukciót.

A jövedelemkiesésre kitalált önálló biztosítások Magyarországon elsősorban réspiaci terméknek számítanak. A legtöbb szereplő pénzintézeti partnerén keresztül kölcsöntörlesztési nehézségekre kínál megoldásokat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.