Csak három nyugati ország költ nálunk többet gazdaságvédelemre

A Gazdaságvédelmi akciótervvel Magyarország régiós bajnoknak számít a célzott ráfordítások összevetésében.

Magyar Nemzet
2020. 05. 12. 15:00
PALKOVICS Lszl
Debrecen, 2020. janur 16. Palkovics Lszl innovcis s technolgiai miniszter eladst tart a Debreceni Egyetem gazdasgi vindt partnertallkozjn az egyetemen 2020. janur 16-n. A gazdasg legyen magyar, zld s high tech - sszegezte a kormny legfbb gazdasgi elkpzelseit az innovcis s technolgiai miniszter beszdben. MTI/Czegldi Zsolt Fotó: MTI Fotószerkesztőség/Czeglédi Zsolt Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Gazdaságvédelmi akciótervvel Magyarország régiós bajnoknak számít a célzott ráfordítások összevetésében. A nemzeti bruttó össztermék arányában a több mint 20 százalékos hazai mutatónál mindössze Németország, Olaszország és Svédország fordít többet a vállalkozások megsegítésére, a munkahelyek megőrzésére Európában – mondta el Palkovics László innovációs és technológiai miniszter 2020. május 12-én, az európai országok magyarországi nagykövetei számára szervezett videókonferencián.

A miniszter György László gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkárral közösen mutatta be a Gazdaságvédelmi akcióterv részleteit a budapesti diplomáciai képviseletek vezetőinek. A bevezetőben elhangzott: az intézkedések öt fő területe a munkahelyek megőrzése, újak teremtése, a kiemelt ágazatok megerősítése, a vállalkozások likviditásának biztosítása, fejlesztéseik ösztönzése, a családok és a nyugdíjasok védelme. A Gazdaságvédelmi akcióterv e törekvések mentén több mint 9 ezer milliárd forintot mozgósít 2020 és 2022 között. A jogalkotást igénylő elemek közel 90 százaléka kapcsán már megjelentek az alkalmazáshoz szükséges szabályok – olvasható a minisztérium közleményében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.