időjárás 27°C Mihály 2023. szeptember 29.
logo

MKB Bank: a járványra hivatkoznak az adathalász levelek

Magyar Nemzet
2020.05.20. 19:49

Hullámokban újra és újra, gyakran érkeznek az internetes felületekre a koronavírus-járvánnyal vagy annak hatásaival kapcsolatos adathalász levelek, hirdetésnek álcázott megkeresések. A csalók gyakran a COVID-19 tárggyal vagy hivatkozással próbálnak telefonon, SMS-ben vagy e-mailben megszerezni és ellopni bankkártyaadatokat és internetbanki belépőkódokat.

Sajnálatos módon, a gyakori figyelmeztetések ellenére, még mindig akadnak olyan jóhiszemű ügyfelek, akik mit sem sejtve adják meg személyes adataikat a teljesen ismeretlen, gyakran az eredeti portálokra nagyon hasonlító, profi módon klónozott webes oldalakon felugró kérdésekre. Teszik mindezt annak ellenére, hogy a bankok vagy más pénzügyi intézmények nem győzik elégszer figyelmeztetni a gyanútlan felhasználókat: személyes adatokat, főleg bankszámlaszámot, kódokat, egyéni azonosítót, a hitelintézetek soha nem kérnek elektronikus levélben!

A mai napon az MKB Bank hívta fel a figyelmet, hogy a különleges egészségügyi helyzet miatt az elmúlt időszakban jelentősen gyarapodó online vásárlások és az elektronikusan beadott utalások nyomán érezhetően megugrott az adathalász próbálkozások száma is. Ezért a hitelintézet arra kéri ügyfeleit, hogy a megtévesztő e-maileket ne nyissák meg, ne kattintsanak a felkínált, ismeretlen linkekre és adataikat semmilyen körülmények között ne adják meg másoknak; az ilyen tartalmú e-maileket azonnal töröljék.

Az MKB Bank továbbá javasolja ügyfeleinek, hogy az MKB NetBANKár szolgáltatást minden alkalommal a bank hivatalos honlapjáról: www.mkb.hu nyissák meg, ezzel is megelőzhető az adathalászat.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.