Emelkedett a versenyképességi program állami támogatása

Szerdán újabb három cég vehetett át támogató okiratot a Külgazdasági és Külügyminisztériumban.

Forrás: MTI2020. 06. 10. 12:39
MAGYAR Levente
Topolcsik Melinda, a Bridgestone Tatabánya Termelõ Kft. ügyvezetõ igazgatója átveszi a versenyképességi program támogatói okiratát Magyar Leventétõl, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkárától a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2020. június 10-én. Az eseményen újabb három vállalatvezetõ - a Bridgestone Tatabánya Kft., az EMIKA Elektromechanikai Ipari és Kereskedelmi Zrt. és az Orha Mûvek Kft. - vehetett át támogatói okiratot. MTI/Bruzák Noémi Fotó: Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A versenyképesség-növelő támogatási programban 806 vállalat nyújtotta be pályázatát, így 377 milliárd forintnyi beruházás megvalósítását vállalták, az állam a munkahelyek megvédése érdekében végrehajtott beruházások értékének a felét, minden jogilag megfelelő pályázatnál biztosítja, ennek megfelelően a kormány a rendelkezésre álló állami támogatás keretét 169 milliárd forintra emelte – mondta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.

Szijjártó Péter hozzátette, erre a döntésre azért volt szükség, mert a magyar vállalatok által ebben a nehéz időszakban végrehajtott beruházások alapozzák meg a magyar gazdaság jövőbeni sikerét.

Topolcsik Melinda, a Bridgestone Tatabánya Termelõ Kft. ügyvezetõ igazgatója átveszi a versenyképességi program támogatói okiratát Magyar Leventétől
MTI/Bruzák Noémi

Szerdán újabb három cég vehetett át támogató okiratot a Külgazdasági és Külügyminisztériumban.

A Bridgestone Tatabánya Kft. 524,27 millió forintos beruházása 262,13 millió forint állami támogatást kap. Az EMIKA Elektromechanikai Ipari és Kereskedelmi Zrt. 564,78 millió forintos beruházása 282,39 millió forintos költségvetési támogatással számolhat. Az Orha Művek Kft. 629,89 millió forint értékű beruházásához a magyar állam 287,27 millió forinttal járul hozzá.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.