Egymillió forint támogatást kaphatnak a vidéki idegenvezetők

A Kisfaludy 2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. pályázatára augusztus 7-éig lehet jelentkezni, a juttatást még az idén folyósítják.

Magyar Nemzet
2020. 07. 07. 11:52
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már elérhető az a pályázat, amellyel akár egymillió forint támogatást is kaphatnak a vidéken élő idegenvezetők, az összeget még az idén kézhez kapják az érintettek – közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ). A Kisfaludy 2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. felhívásának keretösszege 300 milliárd forint és azt a célt szolgálja, hogy magyarországi idegenvezetők különleges programajánlataikkal segítsék a belföldi forgalom élénkítését.

Könnyítéseket kap az idegenforgalmi ágazat
Fotó: MTI

Az MTÜ mindent megtesz azért, hogy a szakemberek a pályán maradjanak, ezért is hirdette meg pályázatát, amelyre augusztus 7-ig jelentkezhet minden vidéki, idegenvezető igazolvánnyal rendelkező természetes személy, egyéni vállalkozó és idegenvezetésre jogosult jogi személyiséggel rendelkező szervezet, aki a 2019. évben idegenvezető tevékenységet folytatott Magyarországon, és jelenleg is fenntartja tevékenységét.

Az is pályázhat, aki a koronavírus járvány miatt az idei év márciusa óta felfüggesztette a tevékenységét, ugyanakkor egy idegenvezető csak egyszer veheti igénybe a vissza nem térítendő támogatást – hívta fel a figyelmet az ügynökség. Jelezték, hogy a felhívás részeként a vidéki Magyarország valamely turisztikai szempontból értékelhető attrakciójáról fényképes mellékleteket tartalmazó szöveges pályázatot kell beadni, amely a jövőben a MTÜ értéktárát gazdagítja.

A felhívás részleteiről a pályázók tájékozódhatnak a www.kisfaludyprogram.hu weboldalon, telefonos ügyfélszolgálaton (+36-1/374-3895) és a nagyvárosok Tourinform irodáiban kialakított Kisfaludy-pontokon: Egerben, Esztergomban, Győrben, Gyulán, Hajdúszoboszlón, Hévízen, Hollókőn, Kaposváron, Kiskunmajsán, Miskolcon, Pécsett, Szegeden, Szekszárdon, Szolnokon, Szombathelyen, Vásárosnaményban és Veszprémben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.