Közös céget alapított Magyarországon az MVM és a Roszatom

A magyar és az orosz fél által alapított vegyesvállalatban a felek egyenlő arányban tulajdonosok.

Munkatársunktól
2020. 07. 08. 17:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vegyesvállalatot alapított Magyarországon az MVM Zrt. és a Rusatom Service Rt. – a Roszatom állami konszern leányvállalata – European Power Services Zrt. néven – hozták nyilvánosságra a felek. A közleményből kiderül: a vegyesvállalat az európai piacon nyújt szervizszolgáltatásokat az atomenergetika területén, a hagyományos energetikában, a megújuló energetikai ágazatban, az olaj- és gáziparban, valamint más ipari területeken. A vegyesvállalat létrehozásával a felek össze kívánták kötni a Roszatom állami atomenergetikai konszern tudományos és termelési kompetenciáit az MVM-csoport mérnöki és termelési kapacitásaival. Ennek a szinergiának köszönhetően a két társaság a lehető leghatékonyabb együttműködésre lesz képes az energetikai berendezések és létesítmények szervizelése terén, ami teljesen új lehetőséget teremt számukra az üzleti tevékenység bővítésére az európai piacokon.

A magyar és az orosz fél által alapított vegyesvállalatban a felek egyenlő arányban tulajdonosok, ugyanakkor a European Power Services Zrt. az MVM-csoport részeként végzi majd tevékenységét.

A EPS Zrt. a működését hét fővel 2020. július 8-án kezdte meg, a társaság alaptőkéje 5 millió forint – tájékoztatták a távirati irodát.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.