Revizorok szállják meg a Balatont a hetekben

Hiába szól a NAV az ellenőrzésekről, tavaly a vizsgált kereskedők negyede megszegte a szabályokat.

2020. 08. 11. 9:02
null
A Nébih négy esetben talált nem megengedett mennyiségű színezéket a fagylaltmintákban Fotó: Bach Máté Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Adóellenőrzésre számíthatnak augusztus 10-e és 25-e között a balatoni vendéglők, strandi büfék, fagylaltozók, piacok, vásárcsarnokok és más, turisztikai szempontból frekventált helyek – jelzi az adótraffipax. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Zala Megyei Igazgatóságának munkatársai és a hozzájuk csatlakozó, más megyékből érkező revizorok mellett a tó déli partján a Somogy megyei fináncok látogatják meg az elsősorban szezonális üzleteket, éttermeket, bisztrókat, cukrászdákat, továbbá a rendezvényekre kitelepült árusokat.

Vajon számlát is kap a fagylalt mellé a vásárló?
Fotó: Bach Máté / Magyar Nemzet

A vizsgálat – amelyekre a NAV és lapunk előre felhívta a figyelmet – ezúttal is a nyugta- és számlaadással kapcsolatos előírások betartására, a nyilvántartások vezetésére és a szezonmunkások bejelentésére terjed ki. Ellenőrzésre számíthatnak azok a vállalkozások is, amelyeknél korábban szabályszegéseket állapítottak meg a revizorok.

– A múlt nyáron minden negyedik balatoni vállalkozásnál talált szabálytalanságot a NAV. A felkeresett vállalkozók negyede annak ellenére mulasztott, hogy a hivatal honlapja előre jelezte az ellenőrzéseket

– idézte fel a NAV Somogy Megyei Igazgatóságának sajtóreferense. Püspök-Poszovácz Gabriella hozzátette: a Balatonon és környékén végzett háromezer ellenőrzés során kiszabott mulasztási bírság összege megközelítette a 115 millió forintot.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.