A Takarékbank is kibocsátaná a zöld jelzáloglevelet

A kezdeményezésben hatóságok, kutatóközpontok, energetikai cégek és hitelintézetek is részt vesznek.

Munkatársunktól
2020. 10. 16. 18:39
null
Nagykanizsa, 2019. március 4. Napelemet szerelnek a Zalasolar Kft. szakemberei a nagykanizsai református templom parókiája tetőszerkezetére 2019. március 4-én. A 12,6 kilowattos teljesítményű rendszer teljes mértékben fedezni fogja a templom és a parókia áramszükségletét. MTI/Varga György Fotó: Varga György
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Takarék Jelzálogbank Nyrt. támogatja a fenntartható fejlődési célok elérését, ezért csatlakozott az európai energiahatékony jelzálog kezdeményezéshez (Energy Efficient Mortgages Initiative, EEMI) – közölte a pénzintézet. A kezdeményezésben hatóságok, kutatóközpontok, energetikai cégek és hitelintézetek azért tömörülnek, hogy együtt dolgozzák ki, hogyan lehet támogatni a zöld jelzálog-hitelezés elterjedését, azzal a szándékkal, hogy zöld jelzáloglevél kibocsátásával segítsék a lakásállomány energiahatékonyságának növelését.

Napelempanel. Nem csak az energiahatékonyság, az érték is nő a lakásállomány korszerűsítésétől
Fotó: Világgazdaság/Kallus György

Emlékezetes, a Magyar Nemzeti Bank 2019-ben csatlakozott az EEMI tanácsadó testületéhez, a programban jelenleg 65 európai hitelintézet vesz részt. Ez azért lényeges, mert az Európai Unióban az összes energia 40 százalékát az épületek működtetésére használják fel, az épületállomány mintegy 80 százaléka pedig húsz évnél idősebb, vagyis energetikai szempontból nem hatékony. Számítások szerint évente 180 milliárd eurót kellene költeni ezen a területen ahhoz, hogy az Európai Unió elérje a klímacéljait.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.