A piacokra nem vonatkozik a 65 év felettiek vásárlási idősávja

Az időseknek bevezetett idősáv nem érinti a piacokat: a nyitvatartás alatt bárki korlátozások nélkül vásárolhat.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2020. 11. 24. 19:38
null
A piacok a hétfőn kezdődő kéthetes lezárás alatt is nyitva tarthatnak Fotó: Koszticsák Szilárd Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 65 éven felüliek számára bevezetett vásárlási idősáv nem vonatkozik a piacokra, vagyis minden korosztály korlátozások nélkül vásárolhat a nyitvatartási időben – hangsúlyozta a Facebook-on közzétett videójában Nagy István.

A piacokra nem vonatkozik a vásárlási idősáv, de a járvány elleni védekezés szabályait kötelező betartani
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Az agrárminiszter arra emlékeztetett, a kormány rendelete csak az élelmiszerboltokat, a gyógyszertárakat és a drogériákat érinti.

Az általában szabadtéri piacok jóval biztonságosabbak a zárt, kis alapterületű üzleteknél. Emellett az élelmiszer-ellátás szempontjából nélkülözhetetlenek, ezért is döntött úgy a kormány, hogy a sávos korlátozás nem vonatkozik a piacokra.

Nagy István ugyanakkor arra figyelmeztetett: a járvány elleni védekezésre ezeken a területeken is kiemelten figyelni kell, a szabályokat be kell tartani.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.