Megújul a tizenhárom éve bezárt OPNI épületegyüttese + videó

A 39 ezer négyzetméteres épületegyüttes oktatási intézményként és kollégiumként működhet tovább – jelentette be Varga Mihály.

Magyar Nemzet
2020. 12. 12. 14:46
null
Szanatórium lehet a pszichiátriai és neurológiai intézetből Fotó: Éberling András
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megújul az OPNI épülete. A lipótmezei pszichiátriát 13 éve a tiltakozások ellenére zárták be, azóta üresen áll a 39 ezer négyzetméteres épületegyüttes. A kormány döntésével az ingatlan megmenekül, a nemzeti vagyon része marad, oktatási intézményként és kollégiumként működhet tovább – jelentette be Varga Mihály a Facebook-oldalán. A videóban megszólal Nagy Zoltán, az OPNI utolsó főigazgatója. Elmondja, hogy milyen drámaként élték meg az intézmény bezárását. Egy kiváló közösség végét jelentette a 2007-es ítélet. Részletek a csatolt videóban láthatók, hallhatók.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.