Holnaptól lehet ismét e-kerékpárra pályázni

A kiírás célja a környezet védelme, az autóhasználat csökkentése, a kerékpáros közlekedés ösztönzése, és ezáltal a magyar családok egészségének javítása.

Magyar Nemzet
2021. 02. 28. 10:07
A man rides an electric bicycle, also known as an e-bike, in downtown Milan
A munkába járást könnyítené és a tömegközlekedés használatára nyújtott alternatív közlekedési formát támogatná a kormány Fotó: Stefano Rellandini Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétfőtől negyedik alkalommal nyílik meg az Innovációs és Technológiai Minisztérium elektromobilitást ösztönző pályázata, amely eddig már több mint 2200 elektromos kerékpár kedvezményes megvásárlását segítette, hozzájárulva ezzel a klíma- és természetvédelmi akciótervben meghatározott célok eléréséhez – jelentette be Steiner Attila körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkár.

Emlékeztetett, hogy a kiírás célja – a környezet védelme mellett – a munkavállalók autóhasználatának csökkentése, a kerékpáros közlekedés ösztönzése, és ezáltal a magyar családok egészségének javítása. A pályázat népszerűsége töretlen,

az első három körben 2214 kerékpár vásárlására ítéltek meg támogatást, összesen 238 millió forint értékben,

ebből 236 millió forintról már a támogatási okiratot is kiállították.

Könnyebb és egészségesebb a munkába járás elektromos kerékpárral
Fotó: Stefano Rellandini / Reuters

Az egymilliárd forint keretösszeggel meghirdetett kiírás negyedik szakaszában március 1. és 5. között lehet benyújtani a pályázatokat, amelyekről az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. a benyújtási szakasz lezárását követően húsz munkanapon belül dönt. A pozitív döntést követő tíz munkanapon belül a pályázati portálon keresztül elérhetővé válik a vásárláshoz szükséges támogatási okirat.

Az elektromos rásegítésű kerékpárokhoz ezúttal is magánszemélyek juthatnak hozzá kedvezményesen. Pályázatot legalább három hónapos folyamatos munkaviszonnyal, megbízási jogviszonnyal vagy vállalkozói jövedelemmel rendelkezők nyújthatnak be, személyenként maximum egy bicikli támogatására. A támogatás maximális mértéke

  • a pedálszenzoros rásegítésű kerékpárok esetében a maximum négyszázezer forintos eladási ár ötven százaléka, de legfeljebb kilencvenezer forint,
  • a nyomatékszenzoros kerékpárok esetében a maximum kilencszázezer forintos eladási ár ötven százaléka, de legfeljebb százötvenezer forint.
  • A pályázat ötödik körében tervezetten 2021. április 5. és április 9. között lehet majd benyújtani a kérelmeket.

    A téma legfrissebb hírei

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.