Stratégiai szövetséget kötött a kormány és a Siemens

A megállapodás és az egymilliárd forintos beruházás erősíti a cégnek a magyar oktatási rendszerrel való együttműködését.

Magyar Nemzet
2021. 02. 11. 16:05
null
Fotó: BORSOS MATYAS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egymilliárd forintos beruházást jelentett be a Siemens Energy. A megállapodás aláírását követően Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter azt mondta, hogy a kormány 294 millió forinttal támogatja a beruházás megvalósulását. Hozzátette, hogy

a kormánnyal kötött stratégiai együttműködési megállapodás erősíti a vállalat együttműködését a magyar oktatással, és számos belföldi beszállítójával partneri szintre emeli az összefogást.

 

A beruházásnak köszönhetően a Siemens kapacitásbővítést fog végrehajtani, és a legkorszerűbb technológiákat telepíti majd hazánkba. A miniszter emlékeztetett, hogy a vállalat telephelyei közül a budapesti üzeme a legnagyobb és az erőművi turbinalapátok gyártásának egyik legjelentősebb európai központja.

Szijjártó Péter továbbra is úgy véli, hogy Európára még nehéz hónapok várnak, hiszen a várakozásoktól eltérően 2021 eleje nem az enyhítésekről szól.

Világszinten a munkaidőnek majdnem a tíz százaléka már most elveszett, de Magyarországnak sikerült megmentenie az álláslehetőségeket, és a kormány arra törekszik, hogy az oltóanyag jelentette védelmet is minél gyorsabban biztosítsa mindenkinek

– tette hozzá.

A Siemens Energy Kft. ügyvezető igazgatója, Markus Kupetz az elmúlt évek tapasztalatai alapján sikeres együttműködésre számít a kormánnyal. Szerinte a megállapodás kifejezi a vállalat Magyarország iránti elkötelezettségét, és bízik benne, hogy a beruházás növelni fogja a budapesti üzem jelentőségét.

Jochen Eickholt, a Siemens Energy AG elnökségi tagjaként üdvözölte a megállapodást, amely szerinte új munkahelyeket, új képzéseket és új beruházásokat készít majd elő, hiszen a cég a megállapodással vállalja, hogy hozzájárul a magyar szakképzési rendszer korszerűsítéséhez.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.