Csaknem minden igénylő megkapta már az ágazati bértámogatást

Eddig 51 milliárd forinthoz jutottak hozzá a vállalkozások – számol be Facebook-oldalán Schanda Tamás, az ITM államtitkára.

Magyar Nemzet
2021. 03. 20. 10:30
null
Schanda Tamás Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ágazati bértámogatás az egyik legfontosabb és leghatékonyabb eszköze a vállalkozások támogatásának – jelentette ki Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára Facebook-oldalán. Legfrissebb bejegyzésében azt írja: eddig összesen mintegy 109 ezer munkahelyet tudtunk megvédeni, illetve létrehozni a segítségével.

Annak érdekében, hogy ebben a nehéz helyzetben minél kevesebb problémával kelljen szembenézniük a cégeknek, egyszerűsítettük az adminisztrációt és előlegként átutaltatjuk a megítélt összegeket az igénylőknek – fejti ki.

Schanda Tamás: Eddig összesen mintegy 109 ezer munkahelyet tudtunk megvédeni, illetve létrehozni az ágazati bértámogatás segítségével
Fotó: Bach Máté

Az államtitkár arról is beszámol, hogy eddig 51 milliárd forinthoz jutottak hozzá a vállalkozások, ami azt is jelenti, hogy szinte mindenki, a kérvényezők 99 százaléka megkapta már a neki járó összeget.

A járványhelyzet egyelőre nem teszi lehetővé, hogy nyissunk, hogy újraindítsuk a normális életet, azonban ahogyan növekszik a beoltott honfitársaink száma, egyre közelebb jutunk ahhoz, hogy elkezdhessük fokozatosan feloldani a korlátozásokat – írja.

Schanda Tamás arra is int, hogy ne higgyenek az emberek a baloldal oltásellenes propagandájának. Láthatják, hogy míg Gyurcsány és a csatlósai azt szajkózzák, hogy veszélyesek a vakcinák, magukat azonnal beoltattják – akár jogosultak, akár nem. Ők azt remélik, hogy minél többen halnak meg a vírus miatt, mert ebben látják az esélyüket arra, hogy hatalomra jussanak – fejti ki. Az egészségügyben dolgozók azonban kemény és hősies küzdelmet folytatnak az életek megmentéséért, ezért az államtitkár azt kéri: segítsük a munkájukat azzal, hogy betartjuk a járványügyi szabályokat és regisztrálunk az oltásra, és erre buzdítjuk a családtagjainkat, kollégáinkat is!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.