Évente fejenként 65 kilogramm élelmiszert dobunk ki a kukába – világít rá a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal 2020-as felmérése. Ennek a mennyiségnek több mint a fele megmenthető lenne, erre kínál innovatív megoldást egy hazai startup. A Munch által fejlesztett alkalmazással a boltok, pékségek, éttermek és szállodák a nap végén kedvezményesen értékesíthetik az el nem adott, ám jó minőségű ételeiket, így felvéve a harcot az élelmiszer-pazarlással. A kezdeményezés pedig nemcsak a felhasználók, de a befektetők körében is igen népszerű: a Cápák között üzleti show-műsor történetében először, az összes Cápa beszállt a csapat támogatásába – derül ki a K&H Bank sajtóközleményéből. A Start it @K&H inkubátorprogramban részt vevő startup egyik alapítója, Wettstein Albert elmondta:
Újabb segítség a gazdáknak
Magasabb jövedékiadó-visszatérítés jár a gázolaj után.