Varga Mihály: Több mint nyolcszáz munkahely megőrzése vált biztossá

A nagyvállalati beruházási támogatás a kormány egyik legeredményesebb beruházásösztönző programja, ezért az idén is folytatódik.

MTI
2021. 03. 24. 8:53
VARGA Mihly
Varga Mihály Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Három újabb beruházás valósult meg a járvány harmadik hulláma alatt, együttesen 4,6 milliárd forint értékben, ezzel több mint nyolcszáz munkahely megőrzése vált biztossá – tette közzé Varga Mihály pénzügyminiszter szerdán Facebook-oldalán. Közölte azt is, a nagyvállalati beruházási támogatás a kormány egyik legeredményesebb beruházásösztönző programja, ezért az idén is folytatódik, 25 milliárd forintos kerettel.

Három újabb beruházás valósult meg a járvány harmadik hulláma alatt, együttesen 4,6 milliárd forint értékben
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Az említett három beruházás: a Neopac Hungary Kft. 4,2 milliárd forintból bővített Debrecenben, 180 munkahelyet védett meg, a Pemü Műanyag Zrt. 124 millió forintos solymári beruházásával 320 ember munkahelyét őrizte meg, míg az Airvent Légtechnikai Zrt. 275 millió forintból növelte kapacitásait Kecskeméten, ezzel 328 család megélhetése maradt biztosított.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.