időjárás 2°C Taksony 2022. november 29.
logo

Elhunyt Szeremley Huba borász

Magyar Nemzet
2021.05.17. 10:02
Elhunyt Szeremley Huba borász

Nyolcvanegy éves korában elhunyt Szeremley Huba borász – olvasható a Mandiner.hu-n. Szeremley korábban kalandosan, egy kisrepülővel hagyta el az országot, Ausztriába disszidálva. Későbbi közel-keleti és afrikai üzleteiről, kalandjairól maga számolt be több helyütt is.

Magyarországra 1993-ban tért vissza. A Badacsonyban 140 hektáron kezdett borászkodni, a kétezres évek elején mintegy húszmilliárd forintosra becsült vagyonával felkerült a leggazdagabb magyarok listájára is. A 2010-es évek közepére azonban a borászról egyre furcsább hírek érkeztek, vagyona nagy részét elveszítette. 2015-ben jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett csalás gyanúja miatt indult ellene és társa ellen büntetőeljárás.

A Blikk tavaly arról írt, hogy Szeremley Huba az utóbbi időben egy kis badacsonytördemici házban élt, négy agyvérzése volt, és nyolcvanévesen is börtönbüntetés fenyegette.

Szeremley Huba borász, miután átvette a 2009. évi Hamvas-fürt borművészeti díjat, Mihály Gábor Munkácsy-dijas szobrászművész alkotását a művész kiállításának a megnyitóján a Tihanyi Bencés Apátság Galériájában
Fotó: MTI/Nagy Lajos

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.