Újraindulnak a zöld-sárga expresszbuszok

Több mint kilenc hónap szünet után visszatér a hazai utakra a FlixBus. Csütörtöktől újraindulnak a nemzetközi menetrend szerinti távolsági buszok. Eleinte a környező fővárosokba, Bécsbe, Zágrábba és Belgrádba lehet majd utazni Magyarországról. Az expresszbuszos vállalkozás Németországban vonatokat is üzemeltet, és kötöttpályán is európai terjeszkedést tervez.

2021. 06. 08. 15:48
Egyes szolgáltatóknál indulás előtt akár negyedórával is módosítható a foglalás
Egyes szolgáltatóknál indulás előtt akár negyedórával is módosítható a foglalás Fotó: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csütörtöktől újraindulnak a zöld festésű gyorsbuszok:

Budapest és Bécs között kezdetben irányonként négy járat indul naponta, egyes összeköttetések a bécsi repülőteret is érintik.

A szolgáltatónál indulás előtt akár negyedórával is módosítható a foglalás
Fotó: Reuters

A magyar főváros és Zágráb között péntektől vasárnapig foglalhatók utazások. A Budapest–Belgrád viszonylaton heti négy utazási lehetőségből lehet választani. A FlixBus a járványügyi intézkedések enyhülésével és az utazási igények növekedésével párhuzamosan folyamatosan növeli majd az elérhető úti célok számát, fokozatosan visszaépítve hálózatát. Szabó Imre, a FlixBus magyarországi üzletfejlesztési és operációs projektvezetője lapunkhoz eljuttatott közleményében úgy fogalmazott, hogy

a járművek fedélzetén kiterjedt higiéniai és biztonsági intézkedések vannak érvényben. A távolsági buszokat alaposan fertőtlenítik minden utazás után, a fel- és leszállás csak a hátsó ajtón keresztül lehetséges.

Az utasok az érintésmentes jegyellenőrzést követően felszálláskor fertőtleníteni tudják kezüket a buszon elhelyezett szer használatával. A szájat és orrot takaró maszk viselése a felszállástól kezdve az utazás teljes időtartamán keresztül egészen a leszállásig kötelező. A FlixBus utazások rugalmasan módosíthatók az indulást megelőző tizenötödik percig, így aki bármilyen okból nem tud az előre foglalt időpontban indulni, későbbre tolhatja vagy lemondhatja jegyét – tette hozzá Szabó Imre.

A FlixBus azon dolgozik, hogy helyreállítsa hálózatát. A vállalat anyacége, a FlixMobility június elején jelentette be, hogy 650 millió dolláros új befektetést szerzett. A céget több mint hárommilliárd dollárra értékelték, ami jóval nagyobb, mint az előző, 2019-es finanszírozási körben megállapított érték. A hír fordulópontot jelent a FlixMobility számára, miután az utóbbi hónapokban technológiába és automatizációba invesztált.

A FlixMobility a befektetést meglévő és új piacokon való terjeszkedésre, illetve vasúti üzletágának Németországban, Svédországban és további területeken történő bővítésére használja majd.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.