Már igényelhetők az újraindítási hitelek az Erste Banknál

A Széchenyi-kártya-programban öt új, a hazai vállalkozások újraindítását segítő hiteltermék igényelhető július elsejétől.

Magyar Nemzet
2021. 07. 17. 13:20
Az nhp zárószakaszának célja, hogy a kisebb szereplők szélesebb köre férjen hozzá a kedvező hitelhez
Az nhp zárószakaszának célja, hogy a kisebb szereplők szélesebb köre férjen hozzá a kedvező hitelhez Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már elkezdték folyósítani a Széchenyi újraindítási hiteleket az Erste Banknál is, az első ötmillió forintot egy áruszállítással foglalkozó egyéni vállalkozó ügyfelének nyújtották – közölte a pénzintézet a távirati irodával.

A bank tapasztalatai szerint minden iparágból jelentős az érdeklődés az új termékek iránt Fotó: Bach Máté

A Széchenyi-kártya-program legújabb elemeinek elindulása óta a bank már mintegy félszáz hitelkérelmet hagyott jóvá, a szerződések aláírása, a kölcsönök folyósítása is folyamatban van – tájékoztattak.

Az Erste tapasztalatai szerint minden iparágból jelentős az érdeklődés a vállalkozások részéről a Széchenyi újraindítási hitelek iránt, nincs érzékelhető különbség a szektorok között. A bank arra számít, hogy a kisvállalkozó ügyfeleknél az idén év végéig a korábbi három-négyszeresére nőhet a Széchenyi-kártya-programban kihelyezett hitelek állománya az Ersténél, míg a kkv-szektor esetében az új kihelyezésekben legalább tízszázalékos piaci részesedéssel számol a pénzintézet.

A kisvállalkozóknál várhatóan – ahogyan eddig is – a folyószámlahitel lesz a legnépszerűbb, míg a nagyobb vállalkozások a forgóeszköz- és folyószámlahitelek mellett a beruházási célú források iránt is érdeklődnek – jelezték.

Az Erste várakozása szerint a Széchenyi újraindítási hitelek a következő hónapok egyik alapvető termékévé válnak, amelyek a tipikus hiteligények jelentős részénél alkalmasak a kifutó NHP Hajrá felváltására, a beruházási igények finanszírozásánál pedig elsődleges forrást jelenthetnek.

A Széchenyi-kártya-programban öt új, a hazai vállalkozások újraindítását segítő hiteltermék igényelhető július elsejétől. A Széchenyi-kártya Go! új hiteleinek sajátossága, hogy egymilliótól akár egymilliárd forint hitelösszegig, a teljes futamidő alatt fix kamattal, gyorsan, a lehető legrövidebb hozzáféréssel, a vállalkozók igényeit és helyzetét alapul véve kialakított igénylési feltételek szerint, a forgóeszközhitel tőketörlesztésére akár kilenc havi, míg a beruházási hitelekre akár 24 havi türelmi idő biztosítása mellett a legtöbb konstrukcióban akár ingatlan fedezet nélkül igényelhetők.

A gazdaság válság utáni újraindításnál a kereskedelmi bankokra különösen fontos feladat hárul azzal, hogy megfelelő forrással segítsék a vállalkozások működését. A múlt héten a Takarékbank jelezte, hogy elindította az államilag támogatott Széchenyi-kártya újraindítási programban a Széchenyi-kártya Go! hiteltermékeit. A Széchenyi-kártya-programot működtető KAVOSZ Zrt. július 15-i közleménye szerint a programban idén befogadott ügyletek száma – az újraindítási konstrukciókat, a krízistermékeket és a klasszikus hiteleket egybevéve – megközelítette a 24 ezret, értéke pedig több mint 641 milliárd forintot tett ki.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.