Elmarad az I. Riska Tihany-átúszás

A verseny biztosítását végző vízi járművek péntek reggelre nem álltak olyan számban rendelkezésre, mint ami előírás lenne.

2021. 07. 03. 20:56
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Veszélyes lenne, ezért elmarad a már az év elején megkezdett egyeztetések után kiírt, július 4-re tervezett I. Riska Tihany-átúszás – értesült a Magyar Nemzet.

Biztonsági szempontból nem ítélték kielégítőnek a szervezők a tihanyi esemény lebonyolítását

„Lehetetlennek tartjuk, hogy biztonságosan megszervezzük a versenyünket, ezért azt most vasárnapra és a pótidőpontokra is le kell mondanunk” – közölték a szervezők. Közleményükben azt írják, hogy a verseny biztosítását végző vízi járművek péntek reggelre nem álltak olyan számban rendelkezésre, mint ami előírás lenne, biztonsági kérdésekben pedig sosem kockáztatnak.

A versenyre jelentkezett úszóknak a nevezési díjat visszautalják, és megkapják a beúszósapkát és az érmet.

– Általános rendelkezés nincs arra, hogy egy nyílt vízi úszóversenyen hány hajóból kell állnia az úszófolyosónak, a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság azonban a tó területén lévő minden úszóverseny esetében előírja a biztosítási feltételeket – mondta lapunknak Horváth László alezredes. – A legfontosabb szempont, hogy egy időben hány úszó van a vízben, és ehhez milyen pihenő-, illetve mentőhajó-kapacitásra van szükség. Mélyvízi úszás esetében szigorúan be kell tartani ezeket az előírásokat – tette hozzá a vízirendészet vezetője.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.